Vapaj Jagodića: Pozivam ljude da nam pomognu, znam da i ostali treneri misle o tome

Želi da svi igrači mogu doći na utakmicu

Vapaj Jagodića: Pozivam ljude da nam pomognu, znam da i ostali treneri misle o tome

E. Škorić

FK Borac je silovito otvorio sezonu, pa je u subotu na Gradskom stadionu "isprašio" Mladost iz Doboja kod Kaknja, slavivši sa visokih 6:0.

Banjalučani se s pravom smatraju jednim od favorita za sami vrh, a pokazali su u spomenutoj utakmici da zaista posjeduju kvalitet i da imaju pravo da se nadaju najvećem dometu u domaćem šampionatu.

Nakon utakmice i visoke pobjede, trene Banjalučana Vlado Jagodić je u izlaganju pred novinarima posebno govorio o jednoj stvari, a to je odluka vodstva NFSBiH da jedan dio igrača ne bude u zapisniku, odnosno ne bude u mogućnosti da prisustvuje utakmicama.

"Pozivam ljude koji odlučuju o mjerama da nam pomognu. Borac ima 28 igrača, a ja u zapisniku mogu da imam 20 igrača. Žao mi je ostalih koji ne mogu ni gledati utakmicu. Nije to zamjerka, nego moja želja, jer znam da i ostali treneri o tome razmišljaju. Žalosno je da u tri zone za njih nema mjesta", poručio je Jagodić.

Zbog mjera koje su na snazi, ukupno 40 igrača može da prisustvuje stadionu za vrijeme utakmice, 12 članova stručnog štaba, četiri sakupljača lopti, dva fotografa, dva člana hitne pomoći, dva nosača nosila, pet redara/policajaca, četiri sudca, tri ostala predstavnika Saveza, dvije osobe za anti doping, dva člana za održavanje i čišćenje i pet kamermana.

Ovo predstavlja ukupno 83 osobe i iste će moći da se kreću u crvenoj zoni, odnosno zoni stadiona i prostora svlačionica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U žutoj zoni, koja je zona 2 i predstavlja prostor tribina moći će da bude 28 osoba i to većinom redari/policija, vatrogasci, uprava stadiona, gostujuća i domaća delegacija te 6 novinara.

U zelenoj zoni, koja je zona oko stadiona ukupno je 20 osoba i to 10 redara/policija, pet ljudi iz TV produkcije i 5 koji održavaju stadion.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ciroa
Оволике мјере заштите не постоје нигдје у БиХ. Могло се дозволити бар 20% стадиона да буде попуњено. Ипак се фудбал игра на отвореном. Сто метара од стадиона кафане су препуне, а столови су на 20 цм, а не 2 метра...
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi