Borac prvi put od 2009. godine postigao četiri gola za 45 minuta i opet s Jagodićem na klupi

Visoka pobjeda

Borac prvi put od 2009. godine postigao četiri gola za 45 minuta i opet s Jagodićem na klupi

E. Škorić

Borac je sinoć razbio Mladost sa 6:0 na otvaranju nove premijerligaške sezone i treći put u svojoj povijesti za 45 minuta postigao četiri gola.

Izabranici Vlade Jagodića imali su 4:0 nakon 45 minuta, a u nastavku su pogocima Gorana Zakarića stigli do 6:0 i pobjede s kojom su na startu najavili velike stvari u sezoni koja slijedi.

Za Borčevu ekipu je tim iz Doboja kod Kaknja bio lagan zalogaj, a nakon utakmice gosti su ostali bez trenera jer je Fahrudin Šolbić podnio ostavku.

Inače, Borac je od 21. marta 2009. godine čekao utakmicu u kojoj će za poluvrijeme postići četiri gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji put se to desilo u duelu sa Zvijezdom iz Gradačca, također na stadionu u Banjaluci, kada su također imali 4:0. Tada je Stojan Vranješ postigao dva gola, jedan Saša Kajkut i jedan Marko Maksimović. A zanimljivo je da je i tada na klupi sjedio Vlado Jagodić.

Prvi put je četiri gola Borac za poluvrijeme dao još 2002. godine. Tada je sa 6:0 savladao Rudar iz Ugljevika, a za Borac su strijelci u prvom dijelu (4:0) bili Dejan Miljanić (2), Branimir Ivanišević i Sergej Kunovac.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi