Nagovorio Alabu da ostane?

Hasan Salihamidžić je doktor za pregovore

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić prvi je čovjek minhenskog Bayerna kada su u pitanju pregovori sa potencijalnim pojačanjima, ali i sa fudbalerima kojima ističe ugovor.

Doveo je legendarni Brazzo brojna pojačanja u proteklih nekoliko godina, a sada je došao red na pregovore o produžetku saradnje sa austrijskim fudbalerom Davidom Alabom.

Salihamidžić već neko vrijeme pregovara sa agentom Pinijem Zahavijem. On ga je i prekinuo nakon što je Zahavi tražio platu od 20 miliona eura godišnje, ali pregovori su potom nastaviti.

Ipak, novi sastanak je po svemu sudeći urodio plodom. Hasan je u društvu Karla-Heinza Rummeniggea razgovarao sa Alabom i očigledno su ga nagovorili da ostane.

Kako navodi Bild, razgovori su prošli fantastično. Alaba je spreman da produži ugovor i čini se kako ćemo 28-godišnjeg defanzivca i dalje gledati u dresu velikana iz Minehna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alaba je već 12 godina u klubu. Deset od tih 12 je član prvog tima i za klub je odigrao 382 utakmice i postigao je 31 gol.

Salihamidžić je još jednom potvrdio da je istinski doktor za pregovore i sigurno da bi ostanak Alabe bio velika stvar za Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.