Plavima slijedi gostovanje Radniku

Amar Osim: Fino smo se istrčali, a u petak šta Bog da

Edmir Škorić

Željezničar je u prijateljskom meču protiv niželigaša visočke Bosne danas pobijedio sa 6:0 uz dva kombinovana sastava.

Svoje viđenje na utakmicu, ali i generalno na trenutno stanje u ekipi dao je šef struke Plavih Amar Osim.

"Uvijek kombinujemo ekipu kada igramo za vikend. Fin protivnik koji se nadigravao, bez obzira što nema nivo kao mi, što je logično, ali pokušavao je da igra. Ostavljao nam je prostora, koji smo mi uspjeli da iskoristimo. Dali smo isti broj golova u oba poluvremena", rekao je Osim, dodavši:

"Fino smo se istrčali. Vidjet ćemo koliko će nam to pomoći za petak. U petak šta Bog da...".

Hoće li u petak Željezničar moći da ponovi utakmicu protiv Veleža i onako brzo zabije tri gola?

"Poklopile su se neke stvari na našu stranu i to smo maksimalno iskoristili i ispalo je u drugom poluvremenu da smo rutinski priveli kraju. Nije baš često da se s ekipom koja je u istom rangu, koja je tu negdje kvalitetom, tako neke stvari idu brzo i jednostavno. Ne bismo imali ništa protiv da se tako nešto opet desi. Ali teško je očekivati da baš tako lako opet zabijemo tri gola za 14-15 minuta".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će u Bijeljini biti skoro kompletan, nedostaje tek teško povrijeđeni Bojo.

"Vratiće nam se Alispahić, Štilić je danas bez tegoba odigrao 45 minuta. Istrčao se. Veselinović je trenirao normalno. Miletića boli rame, ali bit će u redu za dan-dva. Svi ostali su tu, osim teško povrijeđenog Boje", dodao je Osim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.