Petrović: Neću prilaziti klupi Željezničara da se pozdravljam jer nisam klaun koji se 'trpa'

Trener Radnika pred meč u Bijeljini

Petrović: Neću prilaziti klupi Željezničara da se pozdravljam jer nisam klaun koji se 'trpa'

E. Čaušević

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine u petak na svom terenu dočekuju Željezničar u jednom od derbija drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je u prvom kolu osvojio bod na gostovanju u Tuzli kod Slobode (1:1), dok je Željezničar na svom terenu sa 3:0 savladao Velež. Pred utakmicu u Bijeljini kontaktirali smo i trenera Radnika, Slavka Petrovića, koji je imao šta da kaže.

Petrović se na početku razgovora osvrnuo na utakmicu protiv Slobode i vjeruje da je njegov tim mogao s tri boda napustiti Tušanj, ali da su na kraju kažnjeni zbog velikog broja propuštenih prilika.

"Sigurno da je svaki početak težak u svakom prvenstvu jer nijedna ekipa ne zna gdje si naročito poslije ove duge pauze. Mi smo nervozno počeli prvih 15-20 minuta s tim nisam bio zadovoljan, ali poslije smo dominirali i držali igru u svojim nogama. Imali smo vodstvo od 1:0 i tri-četiri izgledne prilike koje nismo iskoristili. I sigurno možemo žaliti što nismo još dva boda više osvojili, ali to je tako u fudbalu kada ti propustiš takve šanse da stigne kazne i stigla nas je. Nadam se da smo nešto naučili od ove utakmice", rekao je Petrović.

U petak Radnik na svom terenu dočekuje Željezničar i Petrović je svjestan da će to biti itekako težak zadatak za njegovu ekipu.

"Željezničar je startovao iznenađujuće dobro bez par standarnih igrača, znači ako ti za tako kratak period jednostavno 'zbrišeš' Velež s terena to je znak da su igrači Željezničara ušli već u jednu dobru formu. Sigurno da nam neće biti lako, mi smo poznati da nikome ne dozvoljavamo puno da se naigra fudbala tako da sigurno pokušat ćemo sve da ostanemo neporaženi. Željo je veliki favorit sigurno, ali i oni se moraju dobro namučiti da bi došli do bodova", dodao je trener Radnika.

Petrović je poručio da je igračima veliki problem što se mečevi ne igraju u večernjim terminima, te da mu nije jasno zbog čega su reflektori postavljeni ako će se utakmice igrati u 17 ili 17:30 sati.

"Sigurno da su vrućine problem. Nije mi se svidjelo što je meč u 17 sati i mi smo reagovali odmah nakon toga. Jer gledajte, zašto smo mi postavljali reflektore? Čekamo premijeru reflektora i bilo je planirano da to bude protiv Željezničara i odjednom dobiješ utakmicu još ranije nego što si prošlu počeo. Počeo si u pola šest, a sada počinješ u pet. Tako da zaista je pitanje zašto postavljati reflektore jer onda možemo da igramo i bez njih".

"Ta visoka temperatura ostavlja traga i vidjelo se i u Tuzli da je to bila jedna paklena sparina i isto se vrijeme očekuje u petak. Neće biti nijednoj ekipi lako, ali zašto iscrpljivati organizam, pa ta je utakmica mogla početi u devet sati što se mene tiče po ovim temperaturama. Ako već televizija programira dvije utakmice u prenosima mogla se staviti jedna u sedam, druga u devet nije bitno, ali u pet sati to je zaista za sve sportiste u ovoj fazi pakleno".

Dosta prašine diglo se prošle sezone nakon meča Radnika i Željezničara u Bijeljini kada je Amar Osim odbio da se rukuje s Petrovićem. Trener Radnika se osvrnuo na to i otkrio da li su se odnosi popravili.

"Gledajte, jednostavno oni su pokazali šta misle u takvoj situaciji, to je za mene prošlo. Ja sigurno prema njihovoj klupi neću ići i neću se pozdravljati jer nisam klaun koji se 'trpa'. Oni su mi dali znak da ne žele da se pozdravljaju, a ako ste tako odlučili, onda vam je to tako. Ovdje svaka ekipa koja je došla otišao sam im do klupe i poželio im sve najbolje, rukovao se s određenim ljudima na klupi. Ali, ako u Želji tako ne žele to je njihovo, ne želim da izigravam nikakvog klauna i da ulazim u neke glupe priče", jasan je bio Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj se osvrnuo i na svoj igrački kadar, te je otkrio da je prelazni rok za njih već završen.

"Kod nas je tako reći prelazni rok završen. Jedino ako bi negdje zaista imali neki veliki problem ili ako bi se neko teže povrijedio onda bi morali da reagujemo. Mi imamo jedan jako skroman i mali budžet, mislim čak i najmanji u čitavoj ligi, tako da mi ne možemo ni da imamo igrački kadar koji smo imali prošle godine gdje je bilo pod ugovorom 29 igrača. Mi smo to smanjili i s ciljem smo totalno podmladili ekipu jer jednostavno želimo da napravimo nekog igrača u ovoj sezoni tako da otišlo je puno kvalitetnih i dobrih igrača koje finansijski nismo mogli da izdržimo i jednostavno za nas je prelazni rok završen", zaključio je Petrović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rivaldo
Kakvi papci su u Zelji ispali prosle sezone. Kao da im je Slavko kriv sto nisu znali uplatnicu ispuniti. Zamisli da mene gazda na poslu zavlaci sa platom, jos me krivi radi toga i ponasa se kao najveca seljacina?
29 23
Qari
Tako je Petroviću, **** papke. To je njihova nekultura.
12 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi