Žele ga Juve i Inter

Manchester United ponudio 55 miliona eura za Chiesu?

E. Škorić

Prema pisanju italijanskog lista La Nazione, Manchester United poslao je Fiorentini ponudu za Federica Chiesu.

Reprezentativac Italije povezuje se s niziom velikana iz Serije A, između ostalog s Juventusom i Interom, ali sada se navodno i Manchester počeo zanimati za mladog napadača.

Rocco Comisso, predsjednik Fiorentine, ranije je istakao da će Chiesu pustiti samo u slučaju da dođe "prava i konkretna ponuda", pa se postavlja pitanje da li je 55 miliona eura koliko je United spreman platiti dovoljno da se odrekne svog kapitalca?

Ovaj 22-godišnji napadač je ove sezone postigao 10 pogodaka u Seriji A i niz sezona unazad zabija dvocifren broj golova, zbog čega i jeste tako tražena roba.

Crveni vragovi su minule sezone završili kao treći u Premier ligi i plasirali su se u Ligu prvaka, pa je za očekivati da će dodatno pojačati tim. Očekuje se uskoro potpis Jadona Sancha, a po svemu sudeći bit će još kvalitetnih igrača na Old Traffordu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.