Bisping nema dileme

Bivši UFC šampion tvrdi da bi LeBron James pobijedio Johnsona

M. Šljivak

Nekadašnji UFC šampion srednje kategorije Michael Bisping uvjeren je kako bi LeBron James mogao biti u rosteru najjače svjetske MMA organizacije.

Bisping je prije nekoliko dana odgovarao na pitanja navijača, a jedno od njih je bilo o eventualnoj borbi LBJ-ja sa nekadašnjim prvakom muha kategorije Demetriousom Johnsonom.

"Da li bi LeBron James pobijedio 'Mighty Mousea' u MMA borbi?", pitao je navijač.

Bisping je bez previše razmišljanja odgovorio 'da' i očigledno da Bisping ne smatra Mighty Mousea čovjekom koji može savladati Jamesa, iako je ovaj godinama bio dominantan u najmanjoj kategoriji UFC-a.

Razlog za nevjericu je očigledno činjenica da je LeBron mnogo veći od Johnsona. Sa 168 centimetara visine i 60-ak kilograma težine, Mighty Mouse je itekako u podređenom položaju protiv zvijeri od 203 cm i 113 kilograma.

Ipak, iskustvo borbe i vrhunske vještine su na strani Johnsona i svakako bi bilo veoma zanimljivo vidjeti njihov obračun.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.