Prekinuta šestogodišnja vladavina Johnsona, Dillashaw ponovo nokautirao Garbrandta

Fantastične borbe

Prekinuta šestogodišnja vladavina Johnsona, Dillashaw ponovo nokautirao Garbrandta

M. Šljivak

Fantastičnu noć priredili su borci na UFC 227 eventu u Los Angelesu, a dobili smo i novog šampiona muha kategorije u kojoj je prekinuta šestogodišnja dominacija Demetriousa Johnsona.

Mighty Mouse je posljednji poraz u karijeri doživio 1. oktobra 2011. godine od Dominica Cruza, a godinu dana kasnije osvojio je naslov prvaka muha kategorije i od tog trenutka je krenuo nevjerovatan nepobjedivi niz.

Šestogodišnju dominaciju Johnsona prekinuo je Henry Cejudo koji je slavio podijeljenom odlukom sudija (48-47, 47-48, 48-47) i tako je po prvi put u karijeri postao šampion.

Bio je to zaista sjajan meč. Oba borca su pokazala zaista spektakularnu borbu, a na kraju su sudije za pobjednika proglasile Cejuda, iako je jedan od njih pobjedu dodijelio DJ-ju.

Glavni događaj večeri bio je revanš TJ Dillashawa i Codyja Garbrandta za pojas bantam kategorije, a na kraju je Dillashaw odbranio naslov nokautom u prvoj rundi.

Otvoreno su obojica ušla u meč. Ipak, Dillashaw je krajem prve runde nekoliko puta dobro pogodio rivala, a presudio je udarac koljenom koji je Garbrandta uzdrmao.

Imao je TJ potom otvoren put da završi meč što je i učinio i sudija Herb Dean je prekinuo meč i Dillashaw je odbranio naslov prvaka bantam kategorije.

Ovo je drugi uzastopni trijumf šampiona protiv Garbrandta kojeg je nokautirao i prije devet mjeseci.

Od ostalih borbi na main cardu Renato Moicano je porazio Cuba Swansona (rear-naked choke) u prvoj rundi, JJ Aldrich je odlukom savladala Polyanu Vianu, dok je u još jednoj sjajnoj borbi Thiago Santos savladao debitanta Kevina Hollanda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi