Mladi Xavi Simons zaigrao u seniorskom nogometu

Zaboravljeni su Mbappe i Neymar jer je Tuchel danas po prvi put uveo čudo od djeteta!

Ekipa PSG-a odigrala je danas posljednju pripremnu utakmicu pred samu završnicu Lige šampiona i susret protiv Atalante. 

PSG je na Parku prinčeva ugostio Sochaux i pobijedio sa 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Eric Maxim Choupo-Moting i to u 15. minuti.

Trener Thomas Tuchel na ovom meču nije računao na najveće zvijezde kao što su Neymar ili Mauro Icardi, dok na Kyliana Mbappea svakako nije mogao račjunati jer je povrijeđen.

Ipak, i u tim okolnostima jedan fudbaler Parižana je privukao veliku pažnju, a u pitanju je mladi 17-godišnji Xavi Simons.

On je po prvi put zaigrao za seniorski tim PSG-a od dolaska iz Barcelone prošlog ljeta. Trener Tuchel dao mu je 16 minuta za igru i u tim trenucima mnogi su gledali samo u njegovom pravcu jer je u pitanju jedan od najvećih talenata u svijetu fudbala kojeg smo po prvi put vidjeli među seniorima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vrlo je moguće da je ovo samo početak jedne velike karijere, ali vrijeme će pokazati.

Za PSG sada slijedi odmor a onda veliki okraš protiv Atalante 12. augusta u Lisabonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.