Liverpool se nećkao, Thiago na kraju ide u PSG?

Bayern želi 30 miliona eura

Liverpool se nećkao, Thiago na kraju ide u PSG?

E. Škorić

Thiago Alcantara bio je želja Liverpoola i menadžera Jurgena Kloppa ovog ljeta, ali klub nije želio da plati iznos koji je tražio Bayern za svog veznjaka.

Thiago ima ugovor s Bavarcima do ljeta naredne godine i klub je odlučio da ga proda sada kako bi izbjegao mogućnost da ovaj besplatno napusti Minhen.

I sam Thiago je izrazio želju za promjenom i u dogovoru s Bayernom odlučeno je da ipak napusti njemačkog prvaka pred početak sezone 2020/21. On se dosta povezivao sa Liverpoolom, ali u prvaku Engleske nisu htjeli da plate 30 miliona eura.

Redsi su nudili maksimalno 25 miliona, a minhenski mediji tvrde da je sada PSG preuzeo vodstvo u trci za njegovo dovođenje, pa su spremni dati traženih 30 miliona Bayernu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dvadesetdevetogodišnji veznjak je u Bayern u ljeto 2013. došao iz Barcelone, a ove sezone je ukupno na svim mečevima postigao tri gola. Odigrao ih je ukupno 36.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi