Bio je mlad i naivan

Kakva klopka novinarke Marce Anelki 1999. godine: Kada je izašao naslov, svi su mu se smijali...

Francuski napadač Nicolas Anelka prisjetio se u dokumentarcu svojih dana u Real Madridu koji nisu bili nimalo lijepi. 

U klub je došao 1999. godine kada je imao samo 20 godina i nije lijepo primljen od strane igrača.

Kao što je ranije već rekao, glavnu riječ u Realu tada su vodili Fernando Hierro i Raul Gonzales. Kaže da dosta igrača nije željelo da on dođe u klub pa mu dobrodošlica baš i nije bila najbolja.

"Nakon press konferencije na kojoj sam predstavljen, otišao sam u svlačionicu. Došao sam tamo prvi, sjeo, a onda su ostali igrači počeli ulaziti i redomj mi govoriti 'ne mođžeš tu sjeti, to je moje mjesto'. To mi se desilo oko 20 puta i samo sam pomislio 'Šta ja radim ovdje? Ovo će biti vrlo neprijateljski'", kazao je Anelka.

U nastavku dokumentarca priča kako je u Realu bio pod nevjerovatnim pritiskom.

"Sve što učiniš, priča se o tome, sve što kupiš to je sutra u novinama. Bio sam svaki dan u medijima. Na terenu stvari nisu bile najbolje. Nisam mogao imati privatni život. Nisam mogao raditi ništa", kazao je on.

Prisjetio se i trenutka kada je dao intervjuu za špansku Marcu. Tada je bio vrlo naivan, a novinari podli. Sve je bilo dobro smišljeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pozvan sam u kancelarije Marce. Otišao sam s namjerom da im dam neki dobar intervjuu jer obično nisam razgovarao s njima. Novinarka me upitala: Hoćete li igrati igricu FIFA? 'Igrao sam već i postigao gol. Protiv Atletica, ja mislim', odogoviro sam joj. Sutra je naslov izašao 'Anelka je konačno postigao gol... na igrici'. To je bila klopka novinara. Nisam to shvatao u to vrijeme. Gledajući unazad, zabrljao sam, ali nisam mislio da će oni biti tako grozni", kazao je danas 41-godišnjak.

Anelka je u Realu proveo samo jednu sezonu i postigao tek dva gola na 19 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.