U Realu nema mjesta, ali je "japanski Messi" bez problema pronašao novi klub

Kubo ostaje u La Ligi

U Realu nema mjesta, ali je "japanski Messi" bez problema pronašao novi klub

E. Čaušević

Takefusa Kubo je velika nada japanskog fudbala, a prije nekoliko godina mediji u Španiji su mu dali nadimak "japanski Messi".

Kubo je igrao za omladinske ekipe Barcelone, ali ga je onda katalonski klub neočekivano pustio da se vrati u FC Tokyo. Samo pola godine kasnije to je iskoristio Real Madrid koji ga je doveo i tako uputio novi šamar Barceloni.

Ipak, ovaj 19-godišnji Japanac još uvijek nije dobio pravu šansu u kraljevskom klubu. Prošle sezone igrao je na posudbi u Mallorci gdje je odigrao čak 36 mečeva, te je zabio četiri gola i upisao pet asistencija.

Kubo se nadao da će u narednoj sezoni dobiti šansu u Real Madridu, ali se to neće desiti. Kraljevi su ga odlučili poslati na novu posudbu, a ekspresno je stigla ponuda Villarreala koju je Real odmah prihvatio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Omalenog Japanca ćemo naredne sezone gledati u dresu Žute podmornice, a u klubu je najavljen kao veliko pojačanje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi