Roster širi, kvalitet veći

Amar Osim na slatkim mukama u Bijeljini

Edmir Škorić

FK Željezničar će danas od 17 sati igrati meč 2. kola Premijer lige BiH protiv Radnika u Bijeljini.

Otvaranje sezone za Plave bilo je kao iz snova - tri gola za 20-ak mintua protiv Veleža i uvjerljiva pobjeda, a sada slijedi gostovanje kod uvijek čvrstog, disciplinovanog i nezgodnog Radnika. No, ako želite biti prvaci, a Željezničar to sasvim sigruno želi, onda se na gostovanja poput ovih ne smije otići s dozom pesimizma i bez želje i motiva da se (isključivo) ostvari pobjeda.

A ovaj put i povoljnija situacija za Amara Osima i njegov stručni štab. Osim što su igrači pobjedom nad Veležom stekli veliko samopouzdanje i dobili sliku vlastite snage, neki su se oporavili, nekima je istekla suspenzija, pa će roster Željezničara biti još širi, a opcija za Osima i njegove pomoćnike još više. Na slatkim je mukama, rekli bismo.

Mehmed Alispahić je u konkurenciji nakon odrađene suspenzije u prvom kolu, Semir Štilić se u potpunosti oporavio i već je igrao u onom prijateljskom duelu s visočkom Bosnom. Kako kaže Osim, "istrčao se", tako da bi trebao zaigrati danas u Bijeljini. Vraća se Mladen Veselinović, Luka Miletić...

Očekuje se da Štilić igra od prve minute, ostali će šansu čekati s klupe, ali za sada nije poznato da li će u postavi biti Ivana Lendrića. Sjajni hrvatski napadač postigao je gol uz dvije asistencije protiv Veleža, otputovao je u Bijeljinu, no njegov odlazak sa Grbavice je vrlo moguć, pa nije isključeno da danas Osim ipak Lendrića poštedi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će u skoro najjačem sastavu zaigrati današnju utakmicu, ali svjestan je i Osim i svi oko njega da je Radnik uvijek znao da pomrsi račune velikanima, a naročito kada igra na svom stadionu u Bijeljini. Uz to, opet na klupi Radnika sjedi Slavko Petrović, koji uvijek ima dodatni motiv protiv bivših klubova.

Sve to nam govori da će biti zanimljivo u Bijeljini u utakmici koja počinje u 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.