Mladi bh. golman sjajan u Srbiji: "Danas opstaju samo oni koji funkcionišu pod pritiskom"

U BiH branio za Slogu, Zrinjski i Željezničar

Mladi bh. golman sjajan u Srbiji: "Danas opstaju samo oni koji funkcionišu pod pritiskom"

S. Mlaćo

U Super ligi Srbije četiri tima imaju stopostotan učinak nakon dva kola, a svakako iznenađenje je Spartak iz Subotice koji 'puše' za vratom Crvenoj Zvezdi.

Spartak je upisao dvoke pobjede, a u posljednjoj, onoj nad Bačkom u gostima 3:1, istakao se mladi bh. golman Filip Dujmović.

Dujmović je pružio kvalitetnu partiju koju je krunisao odbranjenim penalom i sigurno može biti zadovoljan. Bivši golman Sloge G. Vakuf Uskoplje, Zrinjskog, Željezničara, turske Adane Demirspor govorio je za SportSport.ba.

"Svi u klubu su jako zadovoljni nakon dobrog otvaranja sezone.Imali smo jako teško gostovanje protiv OFK Bačka, ali smo ostvarili pobjedu. Sada se okrećemo pripremama za sljedeću utakmicu koja je na rasporedu već u nedjelju protiv ekipe Metalca", priča Dujmović.

Dvije pobjede na otvaranju sezone i partije koje pruža dale su mnogo samopouzdanja. Djeluje sigurno, sa puno vjere u sebe, a to je za golmana i najbitnije.

"Da, naravno. samopouzdanje se također treba graditi i na drugim faktorima, upravo tako se izvrstan sportaš može brzo nakon greške vratiti u igru. Ukoliko nam samopouzdanje isključivo ovisi o dobrom učinku na utakmici možemo zapasti u zamku - izvrstan igrač koji nakon greške ne može adekvatno nastaviti utakmicu. Sto je danas ključno - brzo i efikasno vraćanje fokusa na ono što je bitno i što možemo kontrolirati. Psihološki faktori su itekako važni!".

U martu ove godine nije se proslavio u duelu njegovog tima kod Javora. Nespretno je reagovao i skoro sam sebi zabio gol, te brzo postao neslavan hit na društvenim mrežama. Kako to obično biva u našem društvu, mnogi nisu propustili da sa podsmijehom istaknu ovaj potez mladog golmana, no sada kada se proslavio i istakao na potpuno drugačiji prostora kod istih i nema.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Lakše je pljuvati nego hvaliti, ipak živimo na Balkanu. Dujmović je pak svjestan da je i ta pogreška veliko iskustvo za njega.

"Greške su neophodan korak u procesu napredovanja. Fudbal je danas na jako visokom nivou i opstaju samo oni koji jako dobro funkcionišu pod pritiskom i oni koji znaju prihvatiti kritike.
U takvim trenutcima kada se dogodi pogreška jako je bitno zadržati fokus i vjeru u sebe i nastaviti još jače sa treninzima i sa napredovanjem.
I za kraj bi dodao da svi sportaši moraju biti svjesni da jedan minut nije cijela utakmica, jedna utakmica nije cijela sezona, jedna sezona nije cijela karijera a karijera nije cijeli život", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba Filip Dujmović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi