Novi duel Petrovića i Osima, Borac favorit protiv Slobode

Danas se igraju dva susreta 2. kola Premijer lige

Novi duel Petrovića i Osima, Borac favorit protiv Slobode

S. Mlaćo

Danas su na programu dva susreta 2. kola m:tel Premijer lige naše zemlje.

Željezničar će nakon pobjede nad Veležom 3:0 u goste Radniku iz Bijeljine. Plavi su sjajno ušli u sezonu, a sada ih čeka duel sa Radnikom koji kući po običaju igra veoma dobro.

Očekuje se zanimljiv i neizvjestan meč.

"Malo nas je poremetila činjenica da ćemo igrati dan ranije. Kasno smo saznali da ćemo igrati u petak, pa smo dan treninga izgubili, pomjerili smo trening utakmicu, ali nećemo se žaliti", rekao je Amar Osim i dodao.

"Znamo šta nas čeka u Bijeljini, teren je takav kakav jeste. Protivnik je nezgodan, pogotovo sa trenerom koji ih sad trenira, gdje se uvijek igra tvrdo, ne dešava se previše stvari. Protiv takvih ekipa je teško igrati, jer znaju šta mogu i znaju na koji žele ostvariti cilj".

Nekadašnji član Željezničara Nedim Mekić, danas vezista Radnika kratko je kazao da će ovaj meč igrati ako treba i s jednom nogom.

Meč u Bijeljini igra se od 17 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.

Dva sata kasnije u Banjoj Luci će na teren nogometaši Borca i Slobode.

Banjalučani su favoriti, te vjeruju da mogu do nova tri boda nakon što su u prvom kolu deklasirali Mladost sa čak 6:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda na drugoj strani se spasila golom Beganovića protiv Radnika (1:1), te bi sve osim pobjede Borca u trenutnoj situaciji bilo iznenađenje.

"Slobodu poštujem, nekad sam tamo i radio, ali mi ovdje na domaćem terenu nećemo nikome prepuštati ulogu favorita. Ovdje smo mi favoriti i tako ćemo se postaviti u svakom meču. Mi imamo samo jedan jedini cilj, a to je ovjeriti pobjedu iz prvog kola protiv Mladosti, to ćemo uraditi ako odigramo dobro i napravimo rezultat. Nas je ovo loše vrijeme najviše pogodilo, jer smo se selili sa terena na teren, kako bi odradili miko cikluse. Pohvala za igrače, koji to stojički podnose", istakao je šef struke Borca Vlado Jagodić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Hajmo Slavko, buši taj napuhani balon
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi