Struga dovela Dinu Mehića

Makedonci predstavili pojačanje iz tuzlanske Slobode, dali mu nadimak "bosanski Krištopans"

Edmir Škorić

Bh. rukometaš Dino Mehić pojačao je redove makedonskog prvoligaša Struge.

Riječ je o 21-godišnjem rukometašu, koji igra kao desni bek i koji, prema pisanju makedonskog portala Sport1.mk, može slobodno nositi epitet "bosanski Krištopans", s obzirom na to da igraju na istoj poziciji i da obojica više podsjećaju na košarkaše nego rukometaše.

Dainis Krištopans je Latvijac visok 214 cm, a trenutno igra u PSG-u, dok su mu se Makedonci ranijih godina divili zbog visine igrajući u dresu skopskog Vardara.

Mehić je visok 204 cm i do sada je bio član Slobode, ali dobio je priliku da igra u makedonskoj ligi. Njegov novi klub će od 12. do 16. avgusta biti domaćin jakog turnira na kojem nastupaju i Vardar, Metalurg...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.