Jasna poruka iz tabora Rođenih

FK Velež: Huliganskim činom narušena je i atmosfera pred gradski derbi

E. Čaušević

Večeras se u Mostaru igra veliki gradski derbi između Veleža i Zrinjskog u okviru drugog kola Premijer lige.

Utakmica se igra od 19 sati na stadionu Rođeni, a kako je već poznato meč će se igrati pred praznim tribinama. No, navijači su pronašli način kako da dođu u centar pažnje pred novi derbi.

Naime, jutros je došlo do sukoba između navijača Velela i Zrinjskog u Fejićevoj ulici. Ultrasi su napravili haos u ovoj ulici, a brzom reakcijom policije spriječeni su veči sukobi.

Nakon svega oglasio se i Velež iz koje su poručili da su ih rastužile jutrošnje vijesti o huliganskom ispadu.

"Vijest da je jutros veća grupa huligana napravila nered i oštetila privatnu imovinu, iskreno nas je rastužila.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa ovim huliganskim činom narušena je i atmosfera pred gradski derbi, sportski događaj koji bi trebao biti ponos grada, događaj u kojem smo trebali uživati u fudbalu, nakon duže pauze.

Iskreno se nadamo da će stati na ovome te da se ovakvi i slični događaji neće ponoviti. Ovim putem apelujemo na organe sigurnosti da pojačaju kontrole i mjere kako bi se svi građani Mostara osjećali sigurnije", poručili su iz Veleža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.