Nije sve u talentu...

Motivacija kao jedno od najjačih oružja: Feđa Dudić to savršeno radi i svaki put upali

Edmir Škorić

Motivisati igrače pred svaku utakmicu nije lako, ali postoje treneri koji taj dio savršeno dobro rade.

U BiH treneri također koriste motivacijske govore ili na neke druge načine igrače "nabriju" do te mjere da ovi polete terenom i ostvare pobjedu koja bi sasvim sigurno bila upitna da nije bilo upravo tih medota motivisanja.

Feđa Dudić, trener FK Velež, zna itekako da igračima u glavu usadi da su oni ti koji su bolji i jači od protivnika, čak i ako to nije slučaj. Iako je pravi diplomata i sjajno barata riječima, ovaj put se Dudić poslužio jednom fotografijom.

Naime, prije utakmice sa Zrinjskim u svlačionici je zalijepio sliku na kojoj Veležov bulldog vreba biftek sa zastavom Zrinjskog na stadionu Rođeni. Ishod - 2:0 za Velež.

Sad se vraćamo na januar 2019. godine. Velež je savladao Radnik, a Dudić je obavio veliki posao prije utakmice kada je "zloupotrijebio" izjavu tadašnjeg trenera Radnika Slobodana Starčevića, koji je govorio kako uopšte ne sumnja u pobjedu nad Veležom.

Tada je igrače Veleža u svlačionici dočekao papir sa isprintanom izjavom Starčevića koji gostima nije davao nikakve šanse. Ishod znate...

Zanimljivo da je Dudić isto uradio i uoči gradskog derbija sa Zrinjskim u kojem su Rođeni također slavili.

Tada je igračima sugerisao na poruku s transparenata navijača Zrinjskog, koji su na treningu pred derbi od igrača taržili da "pobijede na livadi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio nam je to dodatni motiv", rekao je tada Dudić, koji uz sve svoje trenerske kvalitete posjeduje i tu da igrače motiviše i spremi na psihološkom planu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.