Mostar brzo zavoli iskrene i dobre

Mostar brzo zavoli iskrene i dobre

E. Škorić

Za Mostarce će reći da su neka posebna vrsta ljudi. S jedne strane vedri i nasmijani, prepuni ljubavi i emocije, a s druge strane - drski, agresivni, bezobrazni... Sve ovisno o situaciji. Dakle, ili te vole ili ne vole. Sredine obično nema.

Stoga nije lako potpisati i igrati za FK Velež. Iako je to čast i dika svakom igraču, treba preživjeti sve te ljude oko sebe, treba znati ostati jak kada ti cijeli stadion ili grad u negativu spominje ime. Ali i ostati skroman i jednostavan kada ti pjevaju i slave te, veličaju do nebesa i nazivaju svojim.

Neki dođu i brzo odu, jednostavno ne uklope se u ono nešto što imaju Mostar i Velež, ali oni koji budu spremni da daju dio sebe za Rođene, za uzvrat će dobiti najveću ljubav i podršku. Novopazarac Fejsal Mulić, onako na prvu, djeluje kao da ide upravo u tom pravcu.

Ovaj 25-godišnji visoki napadač (203 cm) brzo je privukao simpatije navijača Veleža. Došao je ovog ljeta i jednostavno svojim pristupom prije svega brzo stekao mnošto fanova, dobio veliku podršku saigrača, navijača Veleža i trenera Feđe Dudića.

Vjeruju mu, a on im uzvraća. Jučer je, podsjećamo, golom iz slobodnjaka srušio HŠK Zrinjski u velikom gradskom derbiju. Kud ćeš bolji početak u Veležu nego u premijernoj domaćoj utakmici zabiti gol Zrinjskom i to iz slobodnjaka. Čovjek visok 203 cm. Perfektno.

Ostaje žal što sve to nisu uživo mogli da vide navijači mostarskog kluba, ali oni su svakako i putem TV-a uživali i slali tu posebnu emociju Muliću i ostatku ekipe. Osjećaj pripadnosti Mulić je već stekao, a ako nastavi da igra za Velež svaku utakmicu kao da mu je posljednja u životu, ući će u legende.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možda ne u one legende sa trocifrenim brojem golova i stotinama upisanih nastupa za Velež, već u one posebne, koje Mostar namiriše i zavoli nakon samo nekoliko utakmica.

Ili te vole ili mrze, trećeg nema.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelikiMislilac
Dobro napisano, mislio sam na prvu da se radi o Dudicu. Mozda je malo rano za Fejsala, al hajde. Daj Boze da redovno trpa i ostane dugo.
10 2
balunv
Ovaj kloc Sandžaklija veze nema,sreću je imao da je zabio iz slobodnjaka. Živi bili pa vidjeli koliko će ovaj Mulić koštati VELEŽ .
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi