Okom statistike

Ko je ove sezone igrao u najmlađem, a ko u najstarijem sastavu?

Edmir Škorić

Mladost iz Doboja kod Kaknja ima najmlađi tim u Premijer ligi kao takva je jučer zaustavila Sarajevo, odigravši 2:2.

Osim što ima jako mladu ekipu, Mladost ima i manjak pripremnih utakmica u nogama. Dok su se mnogi žestoko spremali za novu sezonu, Kakanjci su morali mirovati zbog problema s koronavirusom.

Sve to daje dodatnu težinu ostvarenom rezultatu protiv Sarajeva, a samo nekoliko dana ranije Mladost je u Banjaluci doživjela jedan od najtežih poraza, pošto ju je Borac savladao sa 6:0.

Inače, upravo je protiv Borca sada već bivši trener Fahrudin Šolbić izveo najmlađi sastav u novoj sezoni. Prosjek godina igrača Mladosti u toj utakmici iznosio je 22,7. Drugi najmlađi sastav koji smo vidjeli u Premijer ligi nakon dva kola je jučerašnji protiv Sarajeva. Tada je zaigrala Mladost s mladićima i prosjek godina bio je 23,3.

Gradimir Crnogorac je također dosta priliku davao mlađim momcima i zabilježen je prosjek od 24,8 godina i to u petak na meču u Banjaluci gdje je Sloboda poražena s 2:0.  Visok položaj zauzeli su još Krupa, Velež i Široki. Krupa s prosjekom godina 25,2, Veležov prosjek na jednoj od utakmica bio je 25,4, a Širokog Brijega 25,6 godina.

Sarajevo je u sredini tabele s prosjekom godina 25,8 u utakmici protiv Krupe u prvom kolu, dok je jučerašnji sastav Vinka Marinovića protiv Mladosti bio nešto iskusniji s prosjekom od 26,2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prosjek godina igrača FK Željezničar koji su igrali protiv Veleža iznosio je 26,8.

Na dnu ove tabele je Olimpik, kao najiskusniji tim. U jednoj utakmici je prosjek bio 28,9 godina, a na drugoj 29,5. Nešto mlađi bio je tim Zrinjskog u ova dva kola. Prosjek godina bio je 28,7 i 28,9.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.