Debi kakav Premijer liga BiH ne pamti i golčina šampionu: "Znam svoje sposobnosti i lijevu nogu..."

Enes Alić novo ime u bh. eliti

Debi kakav Premijer liga BiH ne pamti i golčina šampionu: "Znam svoje sposobnosti i lijevu nogu..." · Intervju

A. Čaušević

Za najveće iznenađenje u prva dva kola Premijer lige pobrinula se Mladost koja je u efikasnom meču protiv Sarajeva odigrala 2:2. 

Bordo tim je u dva navrata imao prednost na MGM Farm Areni, ali hrabri domaćini se nisu predavali pa su na kraju stigli do izuzetno važnog boda.

Najzaslužniji za osvajanje boda bio je 20-godišnji Enes Alić, Visočanin koji se na početku sezone priključio Mladosti.

Zbog papirologije nije mogao igrati u prvom kolu protiv Borca, a duel protiv Sarajeva mu je bio premijerni u bh. eliti. I to kakav, asistencija i golčina dvostrukom uzastopnom šampionu. Nešto slično u Premijer ligi odavno nije viđeno.

"Došao sam ovog ljeta iz Švedske, u prvom kolu nisam mogao igrati jer mi nisu bili gotovi papiri, protiv Sarajeva mi je bio debi i bilo je super", rekao je Alić na početku razgovora za SportSport.ba.

"Nisam očekivao da ću dati gol, ipak je s druge srane bilo Srajevo, bili su favoriti, oni su prvaci, ali mi se nismo htjeli predati, bio je taj slobodnjak, završilo se kako se završilo".

Kod gola iz slobodnjaka imao je jasan plan, a to je šut, posebno nakon što je vidio živi zid kojeg je postavio Vladan Kovačević.

"Nisam ni hito centrirati, kada sam vidio mjesto slobodnjaka, htio sam da šutam. Znam svoje sposobnosti i svoju lijevu nogu, vidio sam kako je golman postavio živi zidi, stavio manje igrača, vidio sam da mogu prebaciti živi zid, to sam i uradio".

Visočanin ima odličnu lijevu nogu, međutim za sada ne postoji neki fudbaler kojeg posebno analizira, uzda se u sebe i u svoje znanje.

"Iskreno, ne znam, uvijek sam imao dobru lijevu nogu, da se na nekog ugledam ili to posebno analiziram, to još uvijek ne radim", govori Alić kojem su čestitali brojni prijatelji te bivši treneri iz Švedske i Češke.

"Ovo mi je stepenica da krenem što bolje i jače, debi nije mogao bolji za mene jer sam postigao gol i upisao asistenciju. Trebam samo nastaviti raditi još bolje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U naredom kolu Mladost će gostovati Slobodi. Talentovani defanzivac se nada pozitivnom rezultatu na Tušnju.

"Imali smo dosta problema s koronavirusom, mi smo ekipa koja je najmanje trenirala, ali smo protiv Srajeva pokazali da možemo igati sa svakim, nadam se dobroj utakmici i protiv Slobode i pobjedi", poručio je Alić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Dvadesetogodišnji* I da, dobar je igrač
8 1
Arnel925
Ovo ni Messi nebi ovako dao. Eh kakve smo sreće
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti