Željezničar domaćin Banjalučanima

Osim: Pokušat ćemo dovesti Borac u nezgodnu situaciju

Admin Čaušević

Treće kolo Premijer lige na stadionu Grbavica u utorak će otvoriti Željezničar i Borac, bit će to okršaj ekipa s maksimalnim učinkom poslije prva dva kola. 

Amar Osim je u najavi susreta kazao da njegovu ekipu očekuje težak meč pošto su razlike između ekipa u bh. prvenstvu minimalne.

"Teška utakmici kao i svaka u ovoj ligi, početak prvenstva pokazao da su razlike između ekipa jako male, izuzetak je visoka pobjeda nad Mladosti. Sve ostalo je tu negdje", kazao je Osim te nastavio:

"Pobijedili smo i mi ubjedljivo, ali znamo da razlika u kvalitetu nije tolika. Znamo da je Borac isto dobro startao, da su puni samopouzdanja, i mi smo. Pokazali smo dobar napredak u odnosu na prvu tekmu u nekim segmentima, ako pokažemo daljni napredak, a ponovimo volju i energiju, imamo razloga biti optimisti."

Kada je u pitanju igrački kadar i sastav za sutrašnji meč trofejni stručnjak je kazao da će na raspolaganju imati iste igrače kao u duelu s Radnikom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi igrači na koje smo mogli računati u Bijeljini su tu, nismo odlučili kako i u kojoj formaciji ćemo igrati. Pokušat ćemo iskombinovati da izvučemo najbolje, najbolji mogući rezlutat, da stavimo igrače koji bi mogli najmanje pogodovati Borcu i dovesti ih tako u nezgodnu situaciju i samim tim bi sebe doveli u bolju situaciju i ostvarili bolji rezultat."

Utakmica se igra od 17 sati uz direktan prijenos na Areni Sport. Pravdu će dijelit Ermin Sivac iz Zenice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.