Veznjak stigao na Koševo

Aleksandar Pejović novi fudbaler Sarajeva!

Srbijanski internacionalac Aleksandar Pejović novi je igrač FK Sarajevo nakon što je potpisao ugovor sa šampionom Bosne i Hercegovine u trajanju od dvije godine.

On dolazi iz Radničkog iz Niša, ima 29 godina i igra na poziciji veznog fudbalera.

Nakon potpisivanja ugovora za zvaničnu klupsku stranicu kazao je sljedeće:

"Drago mi je što sam dogovorio sve uslove sa FK Sarajevo, ovo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sigurno da će biti velika čast braniti boje ovog kluba. Mogu reći da sam upoznat sa ekipom Sarajeva i kvalitetom ove lige, Sarajevo je osvojilo dvije titule u posljednje dvije godine i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Očekuju nas i utakmice u Evropi, te se nadam da ćemo i na tom polju ostvariti što bolji rezultat".

Osim za Radnički, on je tokom karijere između ostalog nastupao za OFK Beograd i Dinamo Minsk.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da će Aleksandar dodatno pojačati konkurenciju u veznom redu našeg kluba, riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala na našim prostorima, te igraču koji ima preko 200 nastupa u najvišem rangu srpskog fudbala", kazao je koordinator sportskog segmenta bordo kluba Emir Hadžić.

Pejović je inače drugo pojačanje Sarajeva ovog ljeta jer je prethodno za klub potpisao i Matthias Fanimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.