Marinović: U drugom dijelu nije bilo svježine i moramo analizirati u čemu je bio problem

Trener Sarajeva nakon meča

Marinović: U drugom dijelu nije bilo svježine i moramo analizirati u čemu je bio problem

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su uz dosta muke savladali Tuzla City sa 1:0 u meču trećeg kola Premijer lige BiH.

Bordo tim je uspio da dođe do tri boda majstorskim golom Mersudina Ahmetovića, dok gosti itekako imaju za čime da žale zbog nekoliko sjajnih šansi koje su propustili.

Trener domaćih, Vinko Marinović, nakon meča nije bio pretjerano zadovoljan, ali je znao da njegovu ekipu očekuje težak meč.

"Očekivali smo tešku utakmicu i to se na kraju pokazalo. Mislim da smo mi možda nekih 30-tak minuta imali igru do tog vodstva, a nakon toga Mladost (lapsus trenera Sarajeva) je imala dvije šanse u prvom dijelu, dok su u drugom poluvremenu bili dominantniji i imali su 2-3 dobre šanse da dođu do izjednačenja, ali nisu ih iskoristili. Isto tako bez obzira na sve moram da pohvalim svoju ekipu koja je jednostavno imala jedan zavidan karakter danas i pokazalo se to na kraju", rekao je Marinović i nastavio:

"U drugom dijelu nije bilo svježine i moramo analizirati u čemu je bio problem. Pali smo, ima tu i nekih objektivnih razloga jer smo imali Ahmetovića koji je skoro tri sedmice bio u 'outu', Hodžić je falio, no sve u svemu nismo imali tu svježinu koju smo trebali za utakmicu".

Sarajevo sada čeka i nastup u prvom pretkolu Lige prvaka.

"Slijedi meč u Velsu i moramo prikupiti podatke oko tog meča. biće sigurno i tu poteškoća s obzirom da oni nisu igrali od 16. marta i nemamo nekih podataka, ali pokušat ćemo doći do nekog skautinga. Biće dosta teško jer imaju dosta novih igrača tako da ćemo pokušati ovih dana naći informacije i na najbolji način napraviti skauting.

Osvrnuo se i na stanje Tine-Svena Sušića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sušić? Nadamo se da će početi raditi s loptom u nedjelju. ali prije toga moramo čekati dozvolu doktora da sve ide kako treba".

Poslušajte komentar šefa stručnog štaba, Vinka Marinovića, nakon današnje pobjede nad ekipom Tuzla Citya. #BordoPorodica 🔴⚪️

Posted by FK Sarajevo on Wednesday, August 12, 2020
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Vi ste trube nad trubama, Velsani ce vas poniziti
3 14
Rajvosa2019
E moj Vinko , ti pricas o nekoj svjezini - imao sam dojam u pojedinim djelovila tekme da igramo protiv Manchester City-a - odavno se nismo ovoliko branili u nasoj kuci // ima tu dosta posla - uigraj malo tu odbranu/ puse sa svi strana, a i igra prema naprijed moze i mora bolje
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi