Nevjerovatan meč pružio je Bayern u četvrtfinalu Lige prvaka (Foto: EPA)

Bayern u polufinalu Lige prvaka

Nezapamćeno poniženje katalonskog velikana: Bayern rasturio Barcelonu!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern pobijedio je Barcelonu sa 8:2 i ostvario je plasman u polufinale Lige prvaka.

U zaista nevjerovatnom meču sve je bilo gotovo nakon pola sata igre, a u tih pola sata smo gledali jedan od najboljih mečeva u posljednjih nekoliko godina.

Bayern je poveo iz prvog napada. Igrala se četvrta minuta kada je Thomas Muller zabio za 1:0, ali se Barca odmah vraća autogolom Davida Alabe u sedmoj minuti za 1:1.

Potom je Messi pogodio stativu, Bayern je imao dobre šanse, zatim ponovo Messi na drugoj strani gađa pravo u Neuera, a zatim od 22. do 31. minute slijedi Bayernov spektak.

U 22. minuti Ivan Perišić zabija za 2:1, zatim Serge Gnabry pogađa za 3:1 u 28. minuti, a u 31. je već bilo 4:1 kada svoj drugi gol postiže Thomas Muller.

Mogao je u međuvremenu i Robert Lewandowski da zabije gol, ali promašio je za njega netipičan zicer, da bi se nakon četvrtog gola igra malo smirila i do kraja prvog dijela nismo vidjeli velike šanse, pa se na odmor otišlo uvjerljivim vodstvom Bayerna (4:1).

Golom Luisa Suareza u 57. minuti Barcelona dolazi do 4:2 i malo se vraća u meč. Ipak, slavlje je bilo kratkotrajno jer je šest minuta kasnije Bayern zabio i peti put večeras.

Nestvarni Alphonso Davies je protutnjao kroz odbranu Barce, poslužio je Kimmicha, a ovaj zabija za 5:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije Barceloni više bilo povratka u meč. Pokušavao je Setien određenim izmjenama nešto napraviti, ali na kraju od toga nije bilo ništa, već je Barcelona odigrala meč za zaborav.

U posljednjih deset minuta još tri gola u mreži Ter Stegena. Prvo je na 6:2 povećaoo Lewandowski, a zatim i dva puta Coutinho za katastrofalnih 8:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti