Mijenja se i sportski direktor

I Abidal će postati žrtva velikih promjena u Barceloni

Edmir Škorić

Barcelona bi trebala otpustiti sportskog direktora Erica Abidala jer planiraju veliki remont sportskog menadžmenta kluba.

Nakon velike katastrofe u Lisabonu i ponižavajućih 8:2 protiv Bayerna, jasno je da se sprema velika čistka u Barceloni i mnogi bi mogli da odu. Jasno je već sada da Quique Setien odlazi, no pored trenera otići će i nekoliko igrača, ali i članovi menadžmenta kluba.

Među njima i nekadašnji veznjak Barcelone, Eric Abidal, koji nije dostojno obnašao funkciju sportskog direktora na Camp Nou.

Abidal je u klubu u tehničkoj ulozi od 2018. godine i preuzeo je mjesto prošlog ljeta s Ramonom Planesom kao njegov zamjenik, nakon odlaska Pepa Segura i ostavke potpredsjednika Jordija Mestre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Abidalovo otpuštanje Valverdea njegova je glavna odluka u klubu - transferi Antoinea Griezmanna i Frenkieja de Jonga su da su sklopljeni prije njegovog dolaska, a samo je učestvovao u transferima golmana Neta i Betisovog krila Juniora Firpo prošle sezone.

Sve u svemu, Abidal nije očigledno spreman za tako bitnu ulogu u katalonskom klubu, pa će Barcelona potražiti novog sportskog direktora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.