Foto: EPA

Štoper napušta Old Trafford?

Smalling želja Newcastlea, spreman i na smanjenje plate

S. Bošković

Newcastle United zainteresiran je za dovođenje štopera Manchester Uniteda Chrisa Smallinga.

Ovaj 30-godišnjak je tek završenu sezonu proveo na posudbi u Romi, a u Rimu su zadovoljni njegovim igrama, te čak žele da ga otkupe od Uniteda.

Ipak, Romi problem predstavlja cijena koju traži tim s Old Trafforda za ovog igrača, te postoji velika šansa da zbog toga Smalling ne ostane u dresu Vučice.

No, prema pisanju britanskih medija Newcastle United nema problema s plaćanjem cijene ovog igrača Manchester Unitedu, a i sam igrača je spreman da za 'pravi klub' pristane na smanjenje plate sa sadašnjih 130.000 funti na nešto manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, novi odlazak Smallinga na posudbu je moguća opcija, a prema inostranim navodima Manchester United ga je već ponudio nekim klubovima.

Na kraju vrijedi napomenuti da je Chris Smalling u sezoni 2019/2020 za Romu odigrao 37 utakmica, te da ima važeći ugovor s Manchester Unitedom za naredne dvije sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.