Nevjerovatan podatak

Od 1991. godine se to nije desilo: Polufinale bez engleske, španske i italijanske ekipe

Edmir Škorić

Manchester City se oprostio od Lige prvaka porazom od Lyona (3:1) u Lisabonu večeras.

Lyon je nakon Juventusa priredio još jednu senzaciju, a sada imamo i parove polufinala. Tako će se za trofej boriti Bayern - Lyon i Leipzig - PSG.

Dakle, dvije njemačke i dvije francuske ekipe u samoj završnici najelitnijeg klupskog takmičenja.

To znači da po prvi put od 1991. godine imamo polufinale u kojem nema bar jedne ekipe iz Španije, Italije ili Engleske. Real Madrid, Barcelona i Atletico su ispali, ispali su i Liverpool, Manchester City, također i Juventus i Napoli kao predstavnici italijanskog nogometa u nokaut fazi LP.

Kada smo kod 1991. godine, tada su finale Lige prvaka igrali Crvena zvezda i Marseille, a beogradski tim je bio prvak Evrope. U polufinalu su još bili Spartak iz Moskve i Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.