Nakon debakla Barcelone

Očajni katalonski mediji se prisjetili dana kada je Bayern zabio Realu devet golova

Admin Čaušević

Barcelona je u četvrtfinalu Lige prvaka izgubila od Bayerna s 8:2, a katalonski mediji nastoje da ublaže do sada neviđenu sramotu.

Ugledni Mundo Deportivo, list naklonjen Barceloni, se prisjetio susreta igranog prije 40 godina kada je Bayern u prijateljskom duelu s 9:1 pobijedio Real Madrid.

Tada je Kraljeve s klupe vodio legendarni Vujadin Boškov, a još se pamti njegova rečenica: "Draže mi je izgubiti jednu utakmicu s devet golova razlike, nego devet utakmica s jednim golom razlike".

Real se tog ljeta nalazio na pripremama u Njemačkoj, a prvo poluvrijeme susreta završeno je 7:0 za Bayern uz hat-trick Dietera Hoennesa, dva gola je postigao Karl-Heinz Rummenigge. Paul Breitner, Kurt Niedermayer, Wolfgang Kraus i Pasi Rautiainen su bili strijelci preostalih golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laurie Cunningham je bio strijelac jedinog gola za Real i to is penala. "Nijemci su bili poput aviona", kazao je Antonio García Navajas poslije meča.

Inače, na kraju te sezone Real Madrid je stigao do finala tadašnjeg Kupa prvaka, a u finalu na Parku prinčeva s 1:0 slavio je Liverpool koji je u polufinalu izbacio Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.