Želi igrača kojeg itekako poznaje

Koeman tek treba da bude imenovan, a već se zna kojeg igrača prvog dovodi

Edmir Škorić

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman uskoro će biti imenovan za novog trenera Barcelone.

Katalonci su otpustili Quiquea Setiena večeras i zvanično, sada se samo čeka imenovanje Koemana koji je već stigao u katalonsku prijestolnicu.

On bi trebao napustiti klupu nizozemske reprezentacije kako bi se posvetio novom poslu, a već sada je poznato ko je njegova prva želja.

Igrač kojeg je Real Madrid pokušavao dovesti, sada bi mogao put Barcelone i to upravo zbog Koemana. Radi se o 23-godišnjem Donnyju van de Beeku, veznjaku Ajaxa koji se proslavio prošle sezone u susretima Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On bi se u veznom redu Barcelone mogao ponovo upariti sa svojim bivšim saigračem Frenkieom de Jongom. Nije isključeno da dođe do neke razmjene, budući da se navodno pregovara o povratku Luisa Suareza u Amsterdam.

Ostaje da se vidi kako će se odvijati pregovori u narednih nekoliko sati, ali Van de Beek je svakako jedna od primarnih želja Koemana koji će ubrzo postati novi trener Katalonaca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.