Dvojac se povrijedio uoči sezone

Alispahić operisan, sada će i Tukić: Potez FK Igman za svaku pohvalu

Samir Mlaćo

U FK Igman Konjic uoči nove sezone Prve lige FBiH koja je startala prije dvije sedmice našli su se u neočekivanim problemima.

Naime, dvojac Sabit Alispahić i Emir Tukić zadobio je neugodne povrede koje su ih odvojile od terena.

Alispahić je danas uspješno operisao križne ligamente, a uskoro slijedi operacija i za Tukića.

Zahvati će biti obavljeni u Sarajevu, tačnije poliklinici Orthos.

Svakako vrijedi istaći je FK Igman u navedenoj situaciji pokazao kako jedan klub u našoj zemlji treba da se odnosi prema svojim članovima u ovim i sličnim situacijama.

Naime, Igman je platio cjelokupan iznos operacija navedenog dvojca, što je svakako potez za pohvalu, pogotovo u trenutnoj situaciji kada su klubovi pogođeni prije svega finansijski.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nadamo se da će Alispahić i Tukić se što prije oporaviti i vratiti na zeleni teren, a danas ih je posjetio i stariji brat Alispahića, Mehmed, inače prvotimac sarajevskog Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.