Potvrđen transfer

Široki besplatno pustio igrača u Italiju

Admin Čaušević

Široki Brijeg se odlučio za gospodski potez te je izašao u susret jednom od svojih igrača. 

Naime, Ante Hrkać je dobio ponudu iz Italije, a Širokobriježani su defanzivnog veznjaka odlučili da puste besplatno iako je imao ugovor još godinu i pol.

Novi klub ovog fudbalera bit će italijanski trećeligaš, ekipa Novare koja je prije desetak godina igrala u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najprije se želim zahvaliti klubu koji mi je omogućio napraviti ovaj transfer s obzirom da sam imao još godinu i pol ugovora. Zahvaljujem se i svim suigračima, trenerima, fizioterapeutima, liječnicima i ekonomima na ovih godinu i pol provedenih u mom gradu i mom klubu. Želim im puno sreće i zdravlja u ovoj sezoni i da ispune ciljeve kluba. U to nimalo ne sumnjam, Široki Brijeg ima kvalitetnu momčad i trenutačno igraju najljepši nogomet u državi. Ipak, posebno hvala našim navijačima koji su nas bodrilii kada je bilo dobro i kada nije, oni su nam u svakom trenutku bili potpora", rekao je Hrkać u izjavi za stranicu Širokog Brijega.

Rođeni Širokobriježanin u dresu matičnog kluba odigrao je 33 utakmice i postigao jedan pogodak te upisao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.