Savez neće praviti probleme

Moguća odgoda susreta Sarajevo - Velež?

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se večeras u drugo pretkolo Lige prvaka pobjedom protiv Connah's Quay Nomadsa, a naredni meč u ovom takmičenju očekuje ih već za sedam dana u Bjelorusiji.

Bordo tim je večeras slavio u Cardiffu sa 2:0, a već za sedam dana igraju protiv Dynamo Bresta. Za vikend je planiran i meč 5. kola Premijer lige BiH kada se na Koševu igra derbi između Sarajeva i Veleža.

Međutim, već sada se je izvjesno da bi ovaj meč mogao biti odgođen zbog zgusnutog rasporeda bordo tima u Evropi.

Kako neslužbeno saznajemo ukoliko Sarajevo bude tražilo odgodu meča protiv Veleža iz Nogometnog saveza BiH će izaći u susret bh. prvaku s obzirom da je utakmica u srijedu, a put vjerovatno u ponedjeljak samim tim nije isključeno da iz Bordo tima zatraže odgodu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Saveza neće praviti probleme jer prioritet je da naši klubovi što spremnije dočekaju evropske oglede.

Podsjećamo, prema trenutnom rasporedu 5. kola Premijer lige meč između Sarajeva i Veleža na rasporedu je u nedjelju od 19 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.