Bum, bum Tatar: Sarajevo u 2. pretkolu Lige prvaka!
Foto: FK Sarajevo

Slavili u gostima protiv Nomadsa

Bum, bum Tatar: Sarajevo u 2. pretkolu Lige prvaka!

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u drugo pretkolo Lige prvaka nakon što su večeras u gostima slavili u Cardiffu protiv Connah's Quay Nomadsa sa 2:0 u meču prvog pretkola.

Domaći su bolje otvorili ovu utakmicu i zaprijetili već u osmoj minuti. Nakon duge lopte u kaznenom prostori Sarajeva najbolje se snašao Wilde koji je pokušao glavom, ali je lopta otišla tik pored gola Kovačevića.

Nakon ove šanse Sarajevo je zaigralo dosta bolje i to im se odmah isplatilo. U 16. minuti Jukić je fantastično asistirao za Benjamina Tatara koji je zaobišao golmana domaćih i lagano pogodio za 1:0 i slavlje bordo tima.

Sarajevo je nakon toga preuzelo incijativu na sredini terena, dok su Velšani igrali dosta grubo, te su bezobraznim potezima provocirali igrače bh. prvaka. U samom finišu prvog dijela Sarajevo je uspjelo zabiti i drugi gol preko Jukića, ali je sudija to poništio zbog prekršaja u napadu.

U drugom poluvremenu Nomads je zaigrao nešto bolje, te su stvorili pritisak na gol Sarajeva. No, uspjeli su stvoriti tek nekoliko poluprilika, a zatim je Sarajevo ponovo krenulo u napad.

U 64. minuti Tatar je završio posao. Igrač Sarajeva iskoristio je lošu odbranu domaćeg tima, uzeo loptu i izašao sam ispred golmana, te je lagano pogodio za 0:2 i tako doveo na korak svoj tim od drugog pretkola.

Velšani su nakon toga ponovo pokušavali dugim loptama da nešto urade, ali jednostavno odbrana Sarajeva je uspjela nekako sve to da riješi. Bordo tim je do kraja čuvao prednost, te zasluženo slavio plasman u drugo pretkolo Lige prvaka.

Kao što je poznato Sarajevo će u drugom pretkolu igrati u Bjelorusiji protiv Dynamo Bresta koji je jučer slavio protiv Astane.

Liga prvaka, 1. pretkolo:

Connah's Quay Nomads - Sarajevo 0:2 (Tatar 16', 64')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Connah's Quay Nomads: Brass, Holmes, Horan, Farquharson, Roberts, Edwards, Morris, Harrison, Curran, Poole, Wilde.

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Dupovac, Miličević, Salčin, Oremuš, Đokanović, Rahmanović, Jukić, Tatar, Ahmetović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
Toooo,aferim, idemoooo jakooo
38 1
EdwinPol
Sad navijaci Guzla Sitija i pojedini navijaci zeljescara placu i kmece... pogurao ih sudija, jest majke mi, faul, penal, ruka, noga... Europa najbolje pokaze ko je najjaci tim u zemlji unatoc velikoj trenerskoj ublehi na klupi... VINKO NAPOLJE
4 36

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi