Maccabi ništa ne prepušta slučaju

U Izraelu već kuju plan za Željezničar

Admin Čaušević

Željezničar će u prvom pretkolu Europa lige gostovati Maccabiju iz Haife. Do utakmice je ostalo sedam dana, a u izraelskom klubu su već skovali plan za Plave. 

Naredni meč Maccabi Haifa će imati u subotu kada će u okviru izraelskog Toto kupa odmjeriti snage sa Hapoel Beer Shevom, a trener Barak Bakhar nema namjeru da bilo šta prepusti slučaju.

Naime, kapiten ekipe Nete Lavije koji nije igrao u pretodnom duelu će propustiti i duel sa Beer Shevom jer ga Bakhar želi spremnog za Željezničar.

U subotu neće igrati ni defanzivac Ayid Habshi jer u Maccabiju nisu spremni da rizikuju te da ostanu bez ovog 25-godišnjaka za meč sa Željezničarom.

Paralelno se završava i transfer Georgea Mendzaka. Kamerunac je dogovorio sve uslove i u narednim danima se očekuje njegov dolazak u Izrael.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, pojačanje Maccabija za Evropu bi mogao postati i Bogdan Planić. Izraelci žele 28-godišnjeg srbijanskog devanzivca, ali pregovori sa FCSB i Gigijem Bakalijem ne idu po planu.

Utakmica Maccabi Haifa - Željezničar igra se 27. augusta sa početkom u 19 sati. Za glavnog sudiju je određen Dragomir Draganov, a asistirat će mu Georgi Todorov i Hristo Hadzhiyski. Četvrti sudija je Radoslav Gidzhenov, također iz Bugarske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.