Igrat će se u predviđenom terminu

Takmičarska komisija odlučila: Neće biti odgođen meč na Koševu · Saznajemo

Edmir Škorić

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH jednoglasno je odlučila da se meč 5. kola Premijer lige između Sarajeva i Veleža ipak igra u nedjelju.

Duel starih rivala bio je planiran za nedjelju, ali je Sarajevo zatražio odgodu nakon plasmana u 2. pretkolo Lige prvaka, kako bi spremno dočekalo duel sa Dinamo Brestom u srijedu.

Mostarci nisu prihvatili prijedlog Sarajeva o promjeni termina utakmice, pa je na kraju Takmičarska komisija NFSBiH odlučila da zadrži prvobitni plan i da ne pomjeri utakmicu unatoč zahtjevu i molbi iz FK Sarajevo.

Dakle, Sarajevo je igralo u srijedu navečer, igrat će u nedjelju ponovo, a onda opet srijeda i opet igra za vikend. I uz sve to, imalo je putovanje do Velsa, pa će također putovati i u Bjelorusiju što znači i da je pred strategom Bordo tima zahtjevan zadatak, što bolje rasporediti snage tokom zgusnutog rasporeda. 

Utakmica Sarajevo - Velež počet će u nedjelju u 19 sati uz direktan TV prenos.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.