Šta kažu Propozicije takmičenja za odgodu premijerligaških mečeva?

Šta kažu Propozicije takmičenja za odgodu premijerligaških mečeva?

A. Beganović

Uoči 5. kola Premijer lige u bosanskohercegovačkoj fudbalskoj javnosti glavno pitanje je kada će se odigrati derbi susret između Sarajeva i Veleža.

Kao što smo već i pisali, duel starih rivala je planiran za nedjelju, no Sarajevo je zbog plasmana u 2. pretkolo Lige prvaka i duela u Bjelorusiji sa Dinamom Brest u srijedu, zatražilo odgodu.

Međutim, iz Veleža zasad nisu udovoljili zahtjevu Sarajeva, tako da će "presuditi" Takmičarska komiisja Fudbalskog saveza BiH čija sjednica će biti održana tokom dana ili sutra u jutarnjim satima.

A. šta zapravo kažu Propozicije takmičenja za sezonu 2020/2021, odnosno da li Veležovo "ne" znači da će utakmica biti odigrana po ranije utvrđenom programu.

"Promjena termina odigravanja utakmice može se vršiti isključivo na osnovu podnesenog pismenog zahtjeva zainteresovanog kluba Komitetu, najkasnije 8 (osam) dana prije rasporedom utvrđenog termina odigravanja utakmice, a koji u sebi sadrži razlog zbog kojeg se traži promjena termina s priloženom dokumentacijom, iz koje se nesumnjivo može utvrditi opravdanost podnesenog zahtjeva. Pored navedenih razloga klub može dati i eventualni prijedlog novog termina, koji treba, ukoliko je moguće, biti usaglašen sa protivničkim klubom.

U slučaju kada zahtjev za promjenu termina (iz razloga više sile) nije podnesen shodno stavu 1. ovog člana, odnosno najmanje na 3 (tri) dana prije utvrđenog termina za odigravanje utakmice, podnosilac zahtjeva obavezan je dostaviti uz obrazloženje i pismenu saglasnost drugog kluba (protivnika) utakmice, za koju se traži promjena termina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odluku o zahtjevu kluba za promjenu termina utakmice iz stava 1. i 2. ovog člana donosi Komitet, s tim da se kod donošenja odluke moraju imati u vidu odredbe člana 17. i 18. Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH.

Odluka Komiteta o podnesenom pismenom zahtjevu za promjene termina odigravanja utakmice je konačna i ona se dostavlja zainteresiranim klubovima i ostalim učesnicima takmičenja", navodi se u članu 10 Propozicija takmičenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stole
Vala pocinje ova prica smarati nek se odigra mec lako mi je za njih sve uzimaju brutalne pare za nase uslove i ne moze gospoda da igra dva meca u sedmici sta bi da rade neke fizicke poslove kao ovaj napaceni narod u Bosni igrajte mec i ne kmecite
16 6
Uranija
Odigrati meč ma šta god da pravilnik kaže, ako iz Veleža ne žele onda odigrati i to je to. Ne treba dizati tenzije, treba ostati fokusiran na oba takmičenja ma šta god da se desi. Realno FK Sarajevo je jedini klub u BiH koje može igrati u tom ritmu i sa tom kilometražom u 10dana- preko 7000 kilometara (Sarajevo-Cardif-Sarajevo-Brest-Sarajevo)
12 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi