Zvijezda imenovala bivšeg bh. reprezentativca

Dario Damjanović novi trener Zvijezde

E. Škorić

Bivši bh. reprezentativac Dario Damjanović uplovio je u trenerske vode.

Damjanović se vraća u Gradačac, ali ovoga puta u ulozi trenera. Nova uprava Zvijezde dogovorila je saradnju s Damjanovićem i nekadašnji Zmaj povest će nogometaše gradačačkog prvoligaša u ostatak sezone. On je potpisao ugovor u društvu novog predsjednika UO NK Zvijezda Gradačac Adija Šakića.

Podsjećamo, Zvijezda je upisala dva poraza na startu prvenstva, a u subotu dočekuje GOŠK s potpuno novim rukovodstvom, ali i trenerom. Damjanović je naslijedio Mileta Lazarevića, koji je otišao zajedno s ranijom upravom.

Donedavno je 39-godišnji Damjanović igrao, pošto je bio angažovan u niželigašku ekipu NK Odžak 102, a prethodno je također igrao za Jedinstvo iz Brčkog, Borac iz Šamca, a Zvijezdine boje branio je 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovaj Modričanim imao je impresivnu igračku karijeru, pošto je igrao za Hajduk, zatim u Rusiji, bio i član bundesligaša Kaiserslauterna, kasnije i Čelika, Novog Pazara, OFK Beograda...

Također, Zvijezda je imenovala Denisa Taletovića za šefa omladinskih pogona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.