Želi ih na prirodnim pozicijama

Koeman govorio o Griezmannu i De Jongu i već nagovijestio velike promjene u formaciji

Edmir Škorić

Novi trener Barcelone Ronald Koeman dotakao se i francuskog napadača Antoinea Griezmanna.

Koeman je preuzeo ekipu Barcelone i pred njim je puno posla, kako bi ovu ekipu vratio na pobjedničke staze poslije burne i jako neuspješne sezone. Bit će dosta promjena u samom igračkom kadru, mnogi će otići, ali na Griezmanna Koeman računa i u narednom periodu.

Ipak, sada je detaljno obrazložio planove s bivšim napadačem Atletico Madrida.

"Uz dužno poštovanje, Griezmann nije krilni igrač. Treba da igra tamo gdje je irao cijeli život i gdje je najbolji", kazao je novi trener Katalonaca u intervjuu za jedne nizozemske novine.

"Zato mislim da je ovo najvažnije za trenera: poznavati svoje igrače i biti u mogućnosti izvući najviše iz njih, a to počinje tako što će ih staviti na njihovu prirodnu poziciju", dodaje Koeman, čime je odmah potvrdio da će raditi potpuno drugačije od prethodnika Quiquea Setiena i Ernestea Valverdea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također je otkrio da Frenkie de Jong neće igrati u klasičnoj Barcinoj 4-3-3 formaciji kao centralni vezni.

"Moja ideja je da Frenkie igra kao u Ajaxu i u nizozemskoj reprezentaciji. Jednog dana sam otišao u Barselonu da gledam utakmicu Barce i vidio sam ga na poziciji na koju ga ja lično nikada ne bih stavio. Kada investirate u igrača što je koštalo toliko novca, morate ga natjerati da igra na svojoj poziciji, tamo gdje se očekuje efikasnost od njega. Mislim da je Frenkie već pokazao u Ajaxu i u nacionalnom timu koje mjesto mu najbolje odgovara", dodao je Koeman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.