Pridužio se Zagrebu i Meškovu

Veszprem na završnom turniru SEHA lige, Vojvodina odustala zbog pandemije

Adnan Beganović

Početkom septembra, tačnije od 4. do 6., u Zadru će biti održan završni turnir SEHA lige.

Nakon što su ranije nastup među četiri najbolje ekipe izborili bjeloruski Meškov i hrvatski Zagreb, isto je pošlo za rukom i mađarskom Veszpremu.

S tim što Mađari nisu morali igrati dva meča četvrtfinala jer je Vojvodina odustala od putovanja u Mađarsku gdje se trebao igrati revaš susret.

Iz Vojvodine su obavijestili rukovodstvo SEHA lige da odustaju od putovanja zbog epidemiološke situacije i restrikcija prilikom putovanja.

Treba dodati da je Veszprem u prvom meču koji je odigran prije početka pandemije korona virusom slavio rezultatom 31:26, te da će se već pomenutoj "trojci" na završnom turniru pridružiti bolji iz duela Vardara i Nexea čiji revanš susret je zakazan za 29. avgust. U prvom susretu odigranom u Našicama Vardar je slavio 31:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.