Tražeći stream, naletjeli na snimak utakmice

Više od 11.000 nesretnika sinoć je gledalo pogrešnu utakmicu Bayerna i PSG-a

Edmir Škorić

Iako se mnoge svjetske televizije prenosile finale Lige prvaka, pa čak je bio i stream na kanali BT Sporta, pojedini su pronalazili razne strane sajtove za gledanje utakmice.

Na jednom od streaming servisa postavljena je bila pogrešna utakmica Bayern - PSG i da stvar bude zanimljivija, pratilo ju je konstantno oko 11.000 ljudi. Vjeruje se da su isti bili u potpunoj zabludi i nisu imali pojma da to nije direktan prenos nego snimak utakmice od prije tri godine.

Radilo se o snimku utakmice iz grupne faze iz sezone 2017/18, kada je Bayern slavio s 3:1, ali tada je bilo 70.000 navijača, dok se utakmica u Lisabonu igrala bez publike.

PSG-ov sastav iz te sezone bio je dosta sličan, pa su igrali i Mbappe, Neymar, ali zanimljivo i Cavani, Rabiot, Draxler, Dani Alves... dok su u Bayernu bili Ribery, Rodriguez, na golu Ulreich...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No sve to nije spriječilo nekoliko hiljada navijača da odgledaju utakmicu i da tek kasnije shvate da je to bilo "lažno finale", te da je u onom pravom Bayern slavio s 1:0 golom Kinglseyja Comana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.