Alvaro Odriozola

Odigrao 10 utakmica i osvojio pet trofeja!

Edmir Škorić

Dešava se, eto, pa jedan igrač za samo 10 skupljenih nastupa u sezoni osvoji 10 i to kakvih trofeja.

Alvaro Odriozola je ove sezone igrao za Real Madrid, potom je zimus posuđen Bayernu i sveukupno je upisao 10 nastupa, a to je 24-godišnjem desnom beku bilo dovoljno da se pored njegovog imena za sezonu 2020/21 upiše pet trofeja.

S obzirom da je u svakom od takmičenja upisao barem nastup, tako je i postao vlasnik trofeja.

S Realom je osvojio La Ligu i Superkup Španije, dok je kao igrač Bayerna osvojio Bundesligu, DFB Pokal i na koncu Ligu prvaka sinoć poslije pobjede nad PSG-om.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prosjeku je na svakih 122 minute igre osvojio po jedan trofej. Nije svojim igrama previše doprinio, ali koga briga, trofeji su ono što se pamti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.