Dok predsjednik šeta s puškom u ruci

Bjelorusija na rubu haosa, ali fudbal ne staje: Stiže Sarajevo, uskoro okupljanje reprezentacije

Ekipa FK Sarajevo je odradila posljednji trening pred odlazak u Bjelorusiju, gdje će odigrati meč drugog pretkola Lige prvaka protiv Dynama iz Bresta.

I dalje se odigravanje ove utakmice ne dovodi u pitanje iako danima u Bjelorusiji traju masovne demonstracije protiv predsjednika Lukašenka.

Demonstranti, njih desetine, pa i stotine hiljada, traže ponavljanje predsjedničkih izbora, ali Lukašenko za sada ni ne pomišlja udovoljiti tom zahtjevu.

Dok je stotinjak hiljada ljudi protestovalo u Minsku, Lukašenko je helikopterom stigao u predsjedničku palatu, a potom iz istog izašao sa puškom u ruci i od tada se od nje ne razdvaja. Mediji širom svijeta vjeruju da malo fali da čitava Bjelorusija utone u haos, ali za sada se to uopšte ne odražava na sport i fudbal.

Fudbal ne staje u Bjerlorusiji, Sarajevo će igrati (kako sada stvari stoje) protiv Dynama u srijedu, a normalno će se uskoro okupiti i reprezentacija Bjelorusije.

Selektor Mikhail Markhel je saopštio spisak od 23 igrača na koje računa za utakmice Lige nacija u septembru, a bjeloruski savez je okupljanje zakazao za 31. august. Reprezentacija Bjelorusije će tada početi s treninzima u trening kampu saveza u Vesnyanki.

Podsjetimo, Bjelorusija je zemlja u kojoj se fudbal bez smetnji igrao i kada su takmičenja širom svijeta bila suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.