Pred večerašnji meč u Brestu

Bjelorusi predstavljaju Sarajevo: Bosanci imaju bivšeg igrača Dynamo Minska i učesnika Mundijala

Večeras FK Sarajevo gostuje u Brestu kod tamošnjeg Dynama, protiv kojeg će pokušati zboriti treće pretkolo Lige prvaka.

Interesovanja za ovu utakmicu svakako ima i u Bjelorusiji, a jedan od bjeloruskih portala koji pred večerašnji meč u Brestu "predstavlja" bh. šampiona je i Tribuna.com.

Pomenuti portal donosi tekst u kojem odmah podsjeća na skori okršaj Sarajeva sa BATE-om, prošlog ljeta u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, pa se okreće igračkom kadru bh. šampiona.

Tribuna se osvrnula na igrače koji su pojačali Sarajevo u prethodnom periodu, pa izdvojila i veznjaka Aleksandra Pejovića koji je u augustu potpisao za tim sa Koševa i koji je Bjelorusima itekako zanimljiv.

Pejović je od ljeta 2019. do početka 2020. godine igrao za bjeloruski Dynamo Minsk i kako se navodi ovaj klub ga je želio još zadržati, ali je "njegova trudna supruga insistirala da on bude blizu svoje domovine". On je nakon napuštanja Minska polusezonu proveo u Radničkom iz Niša, da bi nedavno potpisao za Sarajevo.

Napravljen je osvrt i na "veoma zanimljivog krilnog fudbalera" Matthiasa Fanima koji je također tek stigao u Sarajevo, ali posebno i na Tinu Svena Sušića koji je sa reprezentacijom BiH 2014. godine učestvovao na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kratko se Tribuna dotakla i odlazaka sa Koševa, ali i trenera Vinka Marinovića.

Ipak, Bjelorusi će tek večeras kako treba upoznati ekipu Sarajeva. Nadajmo se da će se bh. prvak u najboljem svjetlu pokazati u Brestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.