Pressica uoči utakmice

Trener Maccabija nije ni spomenuo Željezničar: "Ne smijemo se osramotiti"

Admin Čaušević

Trener Maccabija Haife, Barack Bachar, održao je redovnu press-konferenciju uoči utakmice prvog pretkola Lige prvaka protiv Željezničara.

Bachar nije previše govorio o Željezničaru, izraelski trener čak nije ni spomenuo bh. predstavnika osim da će cilj biti proći dalje i da se ne smije dozvoliti sramota.

"Radi se o eliminacionom meču, ima svoje 'za' i 'protiv', ne mogu se ispravljati greške, radi se kao u utakmicama u Kupu", kazao je Bachar.

"Želimo dati najbolje od sebe i ne osramotiti se. Veoma smo spremni za utakmicu. Toto kup je poslužio kao neka vrsta priprema, sada se radi o evropskom meču, pokušaji priprema su završeni", dodao je on.

"Neće biti podcjenjivanja, uči ćemo u utakmicu fokusirati i mislim da ćemo igrati dobro. Svjestan sam pritiska i očekivanja. Moj posao je da odradim posao i mislim da ću to uraditi."

I kapiten izraelskog tima, Neta Lavi koji je jučer proslavio 24. rođendan nije previše govorio o Plavim s Grbavice.

"Razočarani smo što nećemo igrati bez podrške naših navijača, oni su naša snaga i jako nam nedostaju", rekao je Lavi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mozzart Bet vam omogućava klađenje na ovaj meč. Maccabi je veliki favorit, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Bachar je riješio većinu dilema oko sutrašnje postave, samo su dvije nedoumice. Za pozicijie u veznom redu i krilo bore se četiri igrača Yannick Wildshot, Yuval Ashkenazi, Muhammad Abu Fani i Jordan Shua.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.