Sačekat će sa odlukom

UEFA danas ipak bez odluke za meč Maccabi - Željezničar

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ipak neće danas donijeti odluku o utakmici Maccabi Haifa - Željezničar.

Ministarstvo zdravlja Izraela odlučilo je otkazati susret zbog prisustva koronavirusa kod fudbalera Željezničara, a preostalo je još da se oglasi UEFA .

Iako se očekivalo da će ta odluka donijeti danas, to se ipak neće desiti.  Donošenje konačne odluke je prolongirano i u narednim danima biće poznato šta je odlučila UEFA.

U opciji su tri scenarija. Da domaći slave službenim rezultatom 3:0, da gosti upišu službenu pobjedu istim rezultatom, te da se utakmica odigra u novom terminu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treća opcija je najizglednija. Ipak, morat će se sačekati oduka UEFA-a i navijači i igrači Plavih će još neko vrijeme biti u neizvjesnosti.

Delegacija Željezničara iz Izraela se vraća večeras.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.