U Maccabiju razočarani zbog odgode meča ali poručuju: Zdravlje je iznad svega

Čeka se odluka UEFA-e

U Maccabiju razočarani zbog odgode meča ali poručuju: Zdravlje je iznad svega

A. Beganović

Duel 1. kola kvalifikacija Evropa lige između Maccabi Haife i Željezničara danas neće biti odigran, a sve je izvjesnije, bar prema pisanju izraelskih medija, da će se ova dva kluba sastati u nekom novom terminu.

Nakon što je Ministarstvo zdravstva Izraela zbog otkrivanja pozitivnih slučajeva na korona virus u redovima bh. predstavnika odgodilo meč, obje ekipe s velikim nestrpljenjem očekuju definitivan stav Evropske fudbalske federacije.

Plavi bi se danas trebali vratiti u Sarajevu, a po pitanju odgode meča oglasili su se i iz izraelskog kluba.

"Ovo je teško razdobolje neizvjesnosti, ali istovremeno moramo imati razumijevanje. Čakamo definitivnu odluku UEFA-e. Zdravlje je iznad svega", istakli su iz Maccabija.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, jučerašnje testiranje pokazalo je pet pozitivnih slučajeva na korona virus u taboru Željezničara zbog čega je zapravo Ministarstvo zdravlja Izraela i donijelo odluku o odgađanju meča.

Četiri fudbalera i član stručnog štaba sinoć su izolovani u apartmane, a nijedan od njih nema nikakvih simptoma.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi