Kvalifikacije za Evropa ligu

Žižović optimista pred duel sa Differdangeom

Adnan Beganović

Mostarski Zrinjski svoju evropsku avanturu počinje danas i to duelom protiv Differdangea iz Luksemburga.

Plemići u ovaj meč ulaze kao apsolutni favoriti, a trener mostarske ekipe Mladen Žižović vjeruje da njegovi izabranici mogu ostvariti cilj, a to je pobjeda i plasman u drugu rundu kvalifikacija.

"Očekuje nas ekipa koja je u ovoj sezoni odigrala jednu utakmicu i izgubila. Mi smo odigračli pet i s tog aspekta smo u prednosti. Kvalitetniji smo, iako su oni za nas jedna nepoznanica. Mislim da je sve do nas, ukoliko budemo rastrčani, efikasni i ozbiljni, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Ukoliko pobijedimo možemo relativno biti zadovolji otvaranjem sezone", između ostalog je istakao Žižović.

"Nismo u dobrom ritmu, to je sigurno ali moramo se skupiti i doći do pobjede. Znamo šta nam donosi, mir i stabilnost klubu. Želja je bila da izbjegnemo neka daleka putovanja, imamo čijepu šansu i sigurno ćemo je iskoristiti. Moramo kontrolisati čitav tok utakmice, ne smijemo dozvoliti da ulazimo u situacije koje nam nisu potrebne. Težit ćemo posjedu, igrat ćemo presing i nadam se da ćemo biti efikasniji", dodao je trener Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.