Ispisana historija

Borac prekinuo post dug 45 godina!

Admin Čaušević

Stojan Vranješ je golom protiv Sutjeske zauvijek ušao u historiju Borca. 

Borac je u prvom pretkolu Evropa lige s 1:0 pobijedio Sutjesku, a igrač odluke bio je Vranješ koji je postigao maestralan gol u prvom dijelu.

Velikanu iz Platonove je ovo bio prvi evropski nastup nakon osam godina, a trijum je značio ostvarenje historijskog uspjeha.

Naime, Borac je po prvi put još nakon 1975. godine prošao u jedno kolo u evropskim takmičenjima koje organizuje UEFA.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Posljdnji put kada je tim iz Banja Luke preskočio prvu evropsku prepreku bilo je prije 45 godina kada je s 9:0 pobijeđen Rumelange na domaćem, te s 1:5 na gostujućem terenu.

U drugom kolu tadašnjeg Kupa pobjednika kupova s ukupnih 3:1 bio je bolji Anderlecht. Belgijanci su u Briselu slavili s 3:0, a Borcu gol Ibrahimbegovića u revanšu nije bio dovoljan za prolazak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.