Odlična zarada

Borac i Zrinjski zaradili ogroman novac za bh. prilike!

A. Čaušević

Pobjedama nad Sutjeskom i Defferdangeom Borac i Zrinjski su osigurali plasman u drugo pretkolo Europa lige. 

Prvi su na teren izašli fudbaleri Borca koji su slavili s 1:0, dok su Plemići bili ubjedljiviji protiv gostiju iz Luksemburga sa 3:0.

Borac i Zrinjski su u startu imali zagarantovane iznose od po 240.000 eura, a s plasmanom u drugo pretkolo zaradili su još po 260.000 eura.

Tako će ovo ljeto za klubove iz Mostara i Banja Luke biti izuzetno profitabilno s obzirom da su zaradili za sada po milion KM što je ogroman novac za bh. prilike.

Borac i Zrinjski će svoje nove evropske rivale saznati 31. augusta, a mečeve i to ponovo po jedan eliminacioni igrati 17. septembra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.